Secuencias didácticas2021-09-28T09:55:25+00:00

Utilitzant els recursos digitals de la BNE, afronta els reptes que et plantegem a les seqüències didàctiques següents.

En elles s’hi promou l’aprenentatge basat en projectes, i la participació activa i cooperativa de l’alumnat, amb l’objectiu d’impulsar un aprenentatge real i significatiu centrat en l’estudiant.

Inspira’t en les nostres seqüències didàctiques 

Un viatge en el temps a través de la publicitat

Descobreix els missatges amagats i les diferències entre els anuncis publicitaris de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX disponibles a la BDH, i els que circulen a l'actualitat, així com les pautes culturals de cada context, i els models i estereotips que transmeten.

Veure la proposta completa

El Teatre del Segle d'Or

Partint de l'estudi de l'obra 'La vida es sueño' de Calderón de la Barca, planifica i desenvolupa una obra digital derivada que tracti de judicis personals raonats i permeti exposar un punt de vista crític i personal, utilitzant els recursos disponibles a la BDH.

Veure la proposta completa

Fites històriques a la premsa. La Setmana Tràgica

Viu una experiència de producció transmèdia amb els fets viscuts a la Setmana Tràgica, des del rol dels periodistes o dels propis actors involucrats, abordant la història des dels seus protagonistes, i ajudant l'alumnat a comprendre de forma profunda els processos històrics.

Veure la proposta completa

Còmic, historieta o còmic per a nens (i no tan nens)

Et convidem a viatjar fins als orígens del còmic -com es diu a la historieta a Espanya- per descobrir aquesta particular manera d'explicar històries, explorant historietes actuals i coneixent als seus antecessors, com les auques, que ens ajudaran a identificar els elements que distingeixen al còmic.

Veure la proposta completa

La industrialización española

La industrialització espanyola

A través de l'estudi de tres casos sobre la industrialització i el desenvolupament econòmic, us proposem realitzar un projecte d'investigació sobre la industrialització espanyola i la seva incidència en les transformacions econòmiques, demogràfiques, socioculturals i polítiques.

Veure la proposta completa

El viatge de Magallanes i Elcano

Reviu l'expedició que va aconseguir completar la primera circumval·lació a la Terra de la història, experimentant aquest mític viatge realitzat per Magallanes i Elcano (1519-1522), i descobrint tots els detalls que van esdevenir en el viatge de la mà del cronista italià Antonio Pigafetta.

Veure la proposta completa

Carpe diem: la poesia a la vida quotidiana

Descobreix el significat del tòpic «carpe diem» a través de diferents poemes, des d'obres emblemàtiques de clàssics llatins i del Segle d'Or, fins a expressions poètiques i artístiques contemporànies, analitzant els recursos lingüístics i literaris presents en el discurs poètic.

Veure la proposta completa

Immigració i diversitat cultural a Espanya

Coneix els principals processos migratoris actuals d'Espanya, i descobreix com han influït en la cultura i els costums locals el llegat dels pobles romà, musulmà, jueu i gitano, valorant la diversitat cultural i reconeixent la seva empremta i presència al nostre país.

Veure la proposta completa

Grans epidèmies: contagi, prevenció i higiene

Investiga les diferents pandèmies de verola, febre tifoide, pesta i còlera que han afectat al món al llarg de la història, incloent la pandèmia de 2009 de grip" A, aprofundint en la comprensió de les seves causes i formes de contagi, així com en les accions per lluitar contra elles.

Veure la proposta completa

La Filosofia pràctica: concepcions i problemes

A partir de l'anàlisi d'autors clàssics de la història de la filosofia, i utilitzant el mètode dialèctic, proporciona les condicions òptimes per a la posada en escena d'un debat entre autors seleccionats o per analitzar alguna situació quotidiana o dilema ètic actual.

Veure la proposta completa

El cel des de la meva finestra

A través d'aquest projecte interdisciplinari, intentarem donar resposta a algun dels interrogants que se'ns plantegen quan mirem el cel, per a acabar creant una Fira Astronòmica i compartir els coneixements adquirits durant el projecte.

Veure la proposta completa

Revolucions que van transformar el món

Aquest projecte us proposa un recorregut per algunes de les grans revolucions que han marcat l'inici i el desenvolupament de l'Edat Contemporània a Europa i Amèrica, que han creat un univers d'idees, valors i estructures que encara estan vigents.

Veure la proposta completa

Cuadern d'experiments

Us volem mostrar una manera diferent de veure la ciència, especialment la física, que desperti el gust i la curiositat pel coneixement i el mètode científic. Per a això, il·lustrarem conceptes físics importants amb experiments senzills que es poden realitzar amb material casolà.

Veure la proposta completa

El feminisme i la lluita pels drets de les dones

Aquesta guia es proposa visibilitzar el lloc assignat a la dona en diferents moments del passat i en el present, tant en l'espai públic com en el familiar, en una societat patriarcal i desigual. Explorant recursos de la BNE analitzarem com ha estat aquesta desigualtat al llarg del temps.

Veure la proposta completa