Secuencias didácticas2019-08-01T11:02:22+00:00

Utilitzant els recursos digitals de la BNE, afronta els reptes que et plantegem a les seqüències didàctiques següents.

En elles s’hi promou l’aprenentatge basat en projectes, i la participació activa i cooperativa de l’alumnat, amb l’objectiu d’impulsar un aprenentatge real i significatiu centrat en l’estudiant.

Inspira’t en les nostres seqüències didàctiques 

Un viatge en el temps a través de la publicitat

Descobreix els missatges amagats i les diferències entre els anuncis publicitaris de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX disponibles a la BDH, i els que circulen a l'actualitat, així com les pautes culturals de cada context, i els models i estereotips que transmeten.

Veure la proposta completa

El Teatre del Segle d'Or

Partint de l'estudi de l'obra 'La vida es sueño' de Calderón de la Barca, planifica i desenvolupa una obra digital derivada que tracti de judicis personals raonats i permeti exposar un punt de vista crític i personal, utilitzant els recursos disponibles a la BDH.

Veure la proposta completa

Fites històriques a la premsa. La Setmana Tràgica

Viu una experiència de producció transmèdia amb els fets viscuts a la Setmana Tràgica, des del rol dels periodistes o dels propis actors involucrats, abordant la història des dels seus protagonistes, i ajudant l'alumnat a comprendre de forma profunda els processos històrics.

Veure la proposta completa

Còmic, historieta o còmic per a nens (i no tan nens)

Et convidem a viatjar fins als orígens del còmic -com es diu a la historieta a Espanya- per descobrir aquesta particular manera d'explicar històries, explorant historietes actuals i coneixent als seus antecessors, com les auques, que ens ajudaran a identificar els elements que distingeixen al còmic

Veure la proposta completa

El viatge de Magallanes i Elcano

Reviu l'expedició que va aconseguir completar la primera circumval·lació a la Terra de la història, experimentant aquest mític viatge realitzat per Magallanes i Elcano (1519-1522), i descobrint tots els detalls que van esdevenir en el viatge de la mà del cronista italià Antonio Pigafetta

Veure la proposta completa

Carpe diem: la poesia a la vida quotidiana

Descobreix el significat del tòpic «carpe diem» a través de diferents poemes, des d'obres emblemàtiques de clàssics llatins i del Segle d'Or, fins a expressions poètiques i artístiques contemporànies, analitzant els recursos lingüístics i literaris presents en el discurs poètic.

Veure la proposta completa

Immigració i diversitat cultural a Espanya

Coneix els principals processos migratoris actuals d'Espanya, i descobreix com han influït en la cultura i els costums locals el llegat dels pobles romà, musulmà, jueu i gitano, valorant la diversitat cultural i reconeixent la seva empremta i presència al nostre país.

Veure la proposta completa

Grans epidèmies: contagi, prevenció i higiene.

Investiga les diferents pandèmies de verola, febre tifoide, pesta i còlera que han afectat al món al llarg de la història, incloent la pandèmia de 2009 de grip" A, aprofundint en la comprensió de les seves causes i formes de contagi, així com en les accions per lluitar contra elles.

Veure la proposta completa

La Filosofia pràctica: concepcions i problemes

A partir de l'anàlisi d'autors clàssics de la història de la filosofia, i utilitzant el mètode dialèctic, proporciona les condicions òptimes per a la posada en escena d'un debat entre autors seleccionats o per analitzar alguna situació quotidiana o dilema ètic actual.

Veure la proposta completa