Acerca de…2019-09-27T12:44:53+00:00

Sobre BNEscolar

BNEscolar és la proposta de la Biblioteca Nacional d’Espanya, en col·laboració amb Red.es, per impulsar la presència i ús del patrimoni de la Biblioteca a l’ensenyament i l’aprenentatge escolar.

El projecte suposa la creació d’una plataforma de serveis i recursos que aprofiten la tecnologia, les noves narratives digitals i col·laboratives i les necessitats dels actuals currículums escolars, per portar a l’aula el patrimoni documental i la reflexió sobre la importància de la preservació de la memòria històrica i cultural.

La proposta inclou la creació de continguts que ofereixen diferents propostes temàtiques i metodològiques per treballar a l’aula: guies didàctiques, activitats, reptes, tallers, videos o aplicacions mòbils sobre temes diversos. Sempre utilitzant les col·leccions de la BNE com a fonts i punt de partida, i com a suport al desenvolupament de competències i complement als currículums educatius, principalment de secundària.

Volem que tots aquests continguts siguin el punt de partida.
Que els docents es facin seva la proposta, creïn nous recursos i els comparteixin.

El marc estratègic: BNElab 

El projecte s’integra en l’estratègia digital que la Biblioteca Nacional d’Espanya desenvolupa des de fa uns anys juntament amb Red.es, i que té com a objectiu l’impuls de la (re) utilització de les seves dades i col·leccions digitals en diferents àmbits, des d’una perspectiva col·laborativa i de participació ciutadana: desenvolupament tecnològic, educació, investigació … però també gastronomia, turisme o videojocs.

En el nostre BNElab es pot trobar més informació sobre els projectes ja en marxa o programats per als propers anys.

¿Alguna pregunta?

Per a qualsevol suggeriment o proposta, escriu a la nostra bústia o a les nostres xarxes socials.

Registra’t al nostre butlletí per rebre totes les novetats

APUNTA’T