Vídeos2021-09-28T14:26:39+00:00

En forma de narrativa audiovisual us presentem continguts curriculars basats en recursos disponibles a la BDH.

Cada video ve acompanyat amb una guia de suggeriments metodològics per aplicar a l’aula, així com dels diferents recursos utilitzats per a la seva creació.

Aprèn amb els nostres videos

La Guerra de la Independència Espanyola

Un tractat que sentenciarà a mort tot un país. Un ambiciós ministre que trairà els seus compatriotes. Un motí sense precedents i un pla secret per substituir el rei, son les peces clau d'aquest conflicte bèl·lic.

Veure la proposta completa

L'evolució dels suports documentals

Des dels símbols a les parets de les coves a la utilització del papir, seguint amb l'aparició del pergamí que va portar a l'aparició dels còdex, el recorregut segueix pels manuscrits il·luminats, amb magnífics exemples de la BDH.

Veure la proposta completa

Evolució dels mitjans de transport

Des de la invenció de la roda o de la màquina de vapor, fins als nostres dies, la humanitat ha anat modificant la manera de desplaçar-se i de transportar objectes, estalviant temps i esforç, i permetent-nos arribar cada cop a llocs més allunyats.

Veure la proposta completa

La grip Espanyola

Recorregut per les diferents onades d'aquesta malaltia a través de la narració dels seus efectes, símptomes i mesures preventives feta a partir de publicacons espanyoles de l'època, i que van fer possible donar visibilitat a la pitjor pandèmia del Segle XX.

Veure la proposta completa

De la Terra a la Lluna: viatge per l'atmosfera terrestre

Acompanya'ns en aquest apassionant viatge a través de les diferents capes de l'atmosfera terrestre, des de la seu de la BNE a Madrid fins arribar a l'espai exterior, descobrint els fenòmens més rellevants que tenen lloc al seu interior.

Veure la proposta completa

Els mapes, els ulls de la història

Un apassionant viatge per la història de la cartografia: des del primer mapa del món babilònic fins a la tecnologia de Google Earth, passant pels esforços dels grecs a explicar el món, els mapes d'alta càrrega religiosa, la representació d'Amèrica i la cartografia contemporània.

Veure la proposta completa