Inicio2021-09-27T15:01:49+00:00

Explora els nostres recursos digitals 

Benvinguts a BNEscolar

Veure més informació

La proposta de la Biblioteca Nacional de España, en col·laboració amb Red.es, per impulsar la presència i ús del patrimoni cultural digital a l’ensenyament i l’aprenentatge escolar.

   Una plataforma de continguts digitals i serveis elaborats a partir del fons documental digital de la BNE. Un espai per a l’intercanvi, l’enriquiment col·laboratiu. Una oportunitat per reflexionar a l’aula sobre la importància de preservar la memòria històrica i cultural. I crear noves aliances entre patrimoni i educació, entre institucions de la memòria i centres d’ensenyament.

Descobreix, crea i comparteix.

Inspira’t en les nostres seqüències didàctiques

Veure totes les seqüències didàctiques

El Teatre del Segle d'Or

Partint de l'estudi de l'obra 'La vida es sueño' de Calderón de la Barca, planifica i desenvolupa una obra digital derivada que tracti de judicis personals raonats i permeti exposar un punt de vista crític i personal, utilitzant els recursos disponibles a la BDH.

Un viatge en el temps a través de la publicitat

Descobreix els missatges amagats i les diferències entre els anuncis publicitaris de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX disponibles a la BDH, i els que circulen a l'actualitat, així com les pautes culturals de cada context, i els models i estereotips que transmeten.

Atreveix-te amb els nostres reptes interactius

Joc d’escapada: Quadres d’una exposició

Posa a prova el teu enginy per superar els diferents reptes proposats en aquest joc, i descobrir el codi secret que et permetrà escapar de l’Acadèmia de les Arts de Sant Petersburg. Estàs preparat?

Joc de preguntes: app BNEscolar

Atreveix-te amb aquest joc de preguntes geolocalitzades! Selecciona la temàtica, l’espai de joc, i posa a prova els teus coneixements per veure quantes preguntes ets capaç de resoldre. Descarrega’t l’aplicació BNEscolar, i… comença a jugar!

Aprèn amb els nostres videos

Veure tots els videos

La Guerra de la Independència Espanyola

Un tractat que sentenciarà a mort tot un país. Un ambiciós ministre que trairà els seus compatriotes. Un motí sense precedents i un pla secret per substituir el rei, son les peces clau d'aquest conflicte bèl·lic.

L'evolució dels suports documentals

Des dels símbols a les parets de les coves a la utilització del papir, seguint amb l'aparició del pergamí que va portar a l'aparició dels còdex, el recorregut segueix pels manuscrits il·luminats, amb magnífics exemples de la BDH.

Participa en els tallers i aprèn alguna de les tècniques que et proposem

Taller de collage ‘Els desastres de la guerra, realitats creuades’

Reflexiona sobre les conseqüències que pot provocar una guerra a través de la creació d’un collage amb imatges reals disponibles en el fons fotogràfic de la BDH sobre la Guerra Civil Espanyola.

Accedeix al taller

Taller ‘Il·luminant els Treballs d’Hércules’

Aprèn a crear el teu propi manuscrit il·luminat sobre els treballs d’Hércules, realitzant el procés complet des de la creació del paper, practicant la cal·ligrafia a utilitzar fins a la maquetació final del manuscrit.

Accedeix al taller

Taller ‘Connectant recursos de la BDH’

Experimenta de forma pràctica i manipulativa conceptes bàsics sobre electricitat, i crea el teu propi joc connector sobre continguts que podràs trobar a la BNE.

Accedeix al taller

Registra’t al nostre butlletí per rebre totes les novetats

APUNTA’T